Hakutulos

Pullinen Laila - PRIMAVERA (1964)

  • Pullinen Laila – Primavera (1964). Kuva: A. Torvinen

    Pullinen Laila – Primavera (1964). Kuva: A. Torvinen

Pullinen Laila - PRIMAVERA (1964)

Primavera on Laila Pullisen ensimmäinen julkinen veistos ja se on hankittu pian hänen läpilyöntinäyttelynsä (1963 Helsingissä) jälkeen. Teos sijaitsee Ainonkulman asuintalon sisäpihalla.

Teoksen nimi Primavera (suomeksi kevät) viittaa veistoksen lähtökohdan olleen italialaisen renessanssimaalari Botticellin maalauksen Primavera vuodelta 1478. Botticellin maalauksessa on kolmen sulottaren piirissä tanssiva ryhmä. Pullisen veistoksessa taas on vain kaksi tanssijatarta, joiden puvut hulmuavat. Naishahmot on voimakkaasti abstrahoitu ja tanssintuntu perustuu pitkälle juuri hulmuaviin vaatteisiin. Molemmilla tanssijattarella on yksi täysin realistinen jalka varpaineen. Teos edustaa 1960-luvulla Suomeen tullutta informalistista suuntausta, jossa materiaalintuntu oli erittäin tärkeässä osassa. Sileä ja karkean rosoinen pinta vaihtelevat teosta elävöittävästi.

Veistoksen on hankkinut asuntoyhtiö Ainonkulman rakentaja Auno Kerola suoraan taiteilijalta. Kerola möi veistoksen myöhemmin asuntoyhtiölle.

Kommentit

Lisää kommentti

Ei kommentteja

Tietoja

  • Katsottu: 779
  • Latitude: 66.5019548804553
  • Longitude: 25.7255502206946

Lähellä olevia kohteita

  • Keskustan veistoskävely
    Rovaniemellä kulkiessa kulttuuri ei ole koskaan kaukana. Kaupungissa on useita kymmeniä taideteoksia, satoja historiallisia paikkoja ja tuhansia tarinoita. Niitä etsiessä sekä mieli että keho virkistyvät ja vieläpä maksutta. Keskustan veistoskävely sisältää 13 kohdetta...

Palaute

Lähetä palautetta

Jaa reitti


QR